• Nederlands
  • English
  • français
  • Deutsch

Grieghallen - Bergen (NO)

Grieghallen, een prestigieus concerthal in de Noorse stad Bergen. De hal is vernoemd naar de componist Edvard Grieg. In 1986 vond hier het Eurovisiesongfestival plaats.

Het is de thuisbasis van het Bergen Filharmoniske Orkest, het oudste symfonieorkest van Noorwegen. In de concerthal vindt een groot deel van de optredens van het jaarlijkse culturele Bergen International Festival plaats. De concerthal, ontworpen door de Deense architect Knud Munk, kwam gereed in 1978. Het gebouw omvat een oppervlakte van 3500 m2 en heeft in totaal 4468 zitplaatsen. De grootste concertzaal, Griegsalen, heeft 1509 zitplaatsen.

Grieghallen is tevens een echte publiekstrekker als beurs- en conferentiecentrum. Het gebouw heeft maar liefst 16 conferentiezalen. In één van deze zalen, de Klokkeklang conferentiezaal, heeft ESPERO onlangs haar eerste Skyfold wand mogen plaatsen in samenwerking met onze Noorse agent. Dit is een Skyfold Classic wand geworden met een Nevamar HPL afwerking met zwarte profielen, om de wand qua design zo veel mogelijk aan te laten sluiten op de rest van het gebouw.

Type wand: 
Skyfold Classic

Geluidsisolatiewaarde:
Rw = 51dB

Afwerking:
Nevamar HPL

Fotografie: Truls Løtvedt 

Toegepaste producten: