• Nederlands
  • English
  • français
  • Deutsch

Theater de Kampanje - Den Helder (NL)

In de glazen zaal van Theater de Kampanje in Den Helder zijn langs de glazen wanden verdiepingshoge houten mobiele wandpanelen van ESPERO opgenomen, die wanneer dat nodig is gesloten kunnen worden. De glazen zaal transformeert aan de binnenzijde dan tot een houten zaal. Voor iedere voorstelling kan de ideale combinatie van openheid en geslotenheid, van glas en hout, gekozen worden.

Koschuch en Van Dongen stellen zich voor dat bij congressen de zaal zo open mogelijk blijft. Overdag valt er dan ook nog daglicht in de zaal. Voor cabaret en concerten zouden de houten Sonico wanden deels gesloten kunnen worden. Bij theatervoorstellingen, waar het theaterlicht vaak ook een belangrijke rol speelt, verwachten de architecten dat de wanden volledig gesloten worden. “Een werkelijk multifunctionele zaal.”

In het oorspronkelijke ontwerp waren de houten wandpanelen elektrisch te bedienen. In de loop van het proces leek dit niet haalbaar, waardoor de panelen nu met de hand weggevouwen moeten worden. Aangezien de panelen maar over een beperkte afstand verplaatst hoeven te worden, is het openen en sluiten van de houten wand volgens de architect en ESPERO ook in deze vorm in korte tijd gedaan.

Type wand: 
Sonico

Geluidsisolatiewaarde:
Rw = 51dB

Afwerking:
Nevamar HPL

Tekst Michiel van Raaij
Fotografie: Hans Morren

Toegepaste producten: