• Nederlands
  • English
  • français
  • Deutsch

Vlakvouwwand Flexio

Ontwerp en gebruik
De Flexio is een vlakke vouwwand bestaande uit afzonderlijke panelen die met scharnieren aan elkaar verbonden zijn. In gesloten positie ogen deze panelen als een volledig vlakke wand. De panelen kunnen over een vloerrailsysteem met een ultraplat profiel lopen, waarbij ze worden geleid door een aan het plafond bevestigde rail. Hierbij wordt het gewicht volledig door de vloerrail gedragen en is er geen dragende bovenconstructie nodig.  Als alternatief kunnen de panelen ook worden opgehangen aan een plafondrail en zo verschoven worden met vloergeleiding.

Vlakvouwwand Flexio MFC Stadskanaal

De scharnierende panelen kunnen tegen elkaar gedrukt en vastgeklikt worden om een vlakke wand te vormen. De panelen bestaan uit een aluminium frame en hoogwaardig spaanplaat, terwijl de ruimte tussen de beplating gevuld is met geluidsabsorberende materialen van hoge kwaliteit. Rubber afdichtingsprofielen aan de onder- en bovenzijde maken de geluidsisolatie compleet. De Flexio is leverbaar met geluidsisolatiewaarden tussen Rw = 37dB en Rw = 44dB (laboratoriumwaarden).

Het sluitpaneel van een vlakvouwwand is zonder meer als deurpaneel uit te voeren om de wand snel af te kunnen sluiten. Hierdoor zijn tevens de naastgelegen ruimtes toegankelijk.

Uitvoering en afwerkingen
De Flexio is 85 mm dik en de zichtbare aluminiumprofielen kunnen in elke gewenste kleur gelakt worden. Elk paneel kan naar wens van de klant afgewerkt worden. Alle voor interieurs gebruikelijke vormen van afwerking kunnen toegepast worden, zodat de creatieve mogelijkheden onbegrensd zijn. Bijvoorbeeld: hoogwaardige melamine, hardplastic laminaat, vinyl, digitale bedrukking, kleurlak, staalplaten, akoestische platen en diverse fineersoorten die bij Espero in de fabriek gevoegd, gelijmd en afgelakt worden.


Belangrijkste eigenschappen en voordelen:

  • scharnierende panelen voor snelle en gemakkelijke bediening
  • stevige aluminium frameconstructie voor veeleisende omgevingen
  • keuze uit tal van oppervlakteafwerkingen
  • het gehele gewicht van de wand wordt gedragen door de onderliggende vloer
  • het sluitpaneel is een deur die toegang verschaft tot de naastliggende ruimtes

Optioneel
Speciale stijlen om wandsystemen op elkaar aan te sluiten.
Gedeeltelijk glazen panelen.